logo
Himilo

Overzicht Projecten Online

x
CORONA-VIRUS/AVONDKLOK in het Somalisch
U vindt hier informatie over CORONA/AVONDKLOK in het Somaloisch.
Halkan waxaad ka heleysaa macluumaad ku saabsan cudurka CORONAVIRUS/BANDOW oo Afsoomaalia ah
x
Voedselhulp aan vluchtelingenkamp buiten Dhuusamareeb te Somalie April-2019
In der regio Dhuusamareeb Somalie zijn er afgelopen maanden meer dan 200 gezinnen met kinderen gevlucht vanwege aanhoudende conflicten. Deze gezinnen zijn terecht gekomen in een vluchtelingenkamp buiten de stad Dhuusamareeb zonder eten en drinken en medische voorzieningen. HIMILO heeft voedselpakketten uitgedeeld in de vluchtelingenkamp.
x
Onbewust Ongelijke Behandeling tussen jongens en meisjes bij de opvoeding 2018-2019 Amsterdam
Er is (on)bewust ongelijke behandeling tussen jongens en meisjes bij de opvoeding binnen de Somalische gezinnen. Veelal vindt er bij het begin van de pubertijd een scheiding plaats waarbij de jongens de verantwoordelijkheid voor de vader zijn en de meisjes voor die van de moeder. Door deze rolverdeling is er vaak weinig band tussen vader en dochter
x
Kleine stappen grote gevolgen DEEL II, 2018-2019 Amsterdam
In de periode van zwangerschap tot aan geboorte neemt de man vaak belangrijke beslissingen, terwijl de vrouw de consequenties draagt. Bij de bevalling hebben mannen de nijging medische hulp uit te stellen . Ook schamen ze zich aanwezig te zijn bij de bevalling wat door artsen als onverantwoord gedrag wordt bestempeld. Tevens zijn mannen weigerachtig ten opzichte van anticonceptie.
x
Kinderbeschermingsbeleid van HIMILO
Himilo hecht veel waarde aan de bescherming van de kinderen tegen alle vormen van geweld en misbruik. Als kinderen niet voor hun rechten kunnen opkomen, doet Himilo dat wel; en biedt de maatregelen om schade aan de kinderen te voorkomen. Wanneer kinderen nog kwetsbaarder zijn vanwege disfunctionele gezinnen of sociale / culturele discriminatie, zal Himilo een hoger beschermingsniveau bieden.

Nieuws & Activiteiten

Jaarverslag 2019
Jaarverslag 2019  |  lees meer »

Onderzoeksrapport
zelfbeschikking van de Somalische vrouw  |  lees meer »

2de Focusgroep bijeenkomst
Zaterdag 17 -12-18 Organiseert Himilo tweede focusgroep bijeenkomst voor vrouwen in Amsterdam